piątek, 11 października 2013

SZYBKI PRZEPIS NA ŻEBERKA WEDŁUG BABCI NIKO


             
                                                                              

GŁÓWNY SKŁADNIK :
- ŻEBERKA OK. 1 KG
Żeberka myjemy, dodajemy przypraw ( podam poniżej co BABCIA dodaje ) – ale to można robić według własnych upodobań.

Do tego dodajemy 2 łyżki smalcu i podlewamy lekko wodą.

Dusimy, aż mięsko zmięknie, na samym końcu kiedy mięsko nadaje się do jedzenia – dokładamy 2 ząbki czosnku 
( PROSZĘ PAMIĘTAĆ,ABY CZOSNEK DODAĆ NA SAMYM KOŃCU DUSZENIA ŻEBEREK!!! ).
I WCINAMY! ;)



BABCIA WYKORZYSTAŁA GOTOWĄ KWASZONĄ KAPUSTĘ 
KTÓRA SMAKUJE ŚWIETNIE!
- OCZYWIŚCIE GOTOWAŁA K.KAPUSTĘ - 


PRZYPRAWY Z JAKICH BABCIA NIKO KORZYSTAŁA :
- BAZYLIA
- ZIELE ANGIELSKIE
- PIEPRZ KOLOROWY
- LIŚĆ LAUROWY
- PAPRYKA SŁODKA
- CZOSNEK GRANULOWANY 
VEGETA                                                                                    MAGA
SMACZNEGO !


3 komentarze:

  1. PYSZNIE WYGLĄDAJĄ - I PEWNIE TEŻ TAK SMAKUJĄ - PRZYJMĘ ZAPROSZENIE NA OBIADEK!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ukrywam, że obiadek był obłędnie pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. CZEKAM NA WIĘCEJ!! ZDJĘCIE B.APETYCZNE!! :)

    OdpowiedzUsuń

*Please do not paste links to blogs* Dziewczyny nie wklejajcie co komentarz linków do waszych blogów - potrafię was znaleźć. :)

Włączona funkcja moderowania komentarzy pozwoli na zachowanie miłej atmosfery w tej sferze sieci.
Z uwagi na słaby zasób słów niektórych niewyżytych jednostek, ta funkcja będzie sprawdzała się rewelacyjnie. :)
* CZYTASZ? SKOMENTUJ - NIE CZYTASZ - NIE KOMENTUJ *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...