GŁÓWNY SKŁADNIK :
- ŻEBERKA OK. 1 KG
Żeberka myjemy, dodajemy przypraw (
podam poniżej co BABCIA dodaje ) – ale to można robić według własnych upodobań.
Do tego dodajemy 2 łyżki smalcu i
podlewamy lekko wodą.
Dusimy, aż mięsko zmięknie, na samym
końcu kiedy mięsko nadaje się do jedzenia – dokładamy 2 ząbki czosnku
( PROSZĘ
PAMIĘTAĆ,ABY CZOSNEK DODAĆ NA SAMYM KOŃCU DUSZENIA ŻEBEREK!!! ).
I WCINAMY! ;)
BABCIA WYKORZYSTAŁA GOTOWĄ KWASZONĄ KAPUSTĘ
KTÓRA SMAKUJE ŚWIETNIE!
- OCZYWIŚCIE GOTOWAŁA K.KAPUSTĘ -
PRZYPRAWY Z JAKICH BABCIA NIKO KORZYSTAŁA :
- BAZYLIA
- ZIELE ANGIELSKIE
- PIEPRZ KOLOROWY
- LIŚĆ LAUROWY
- PAPRYKA SŁODKA
- CZOSNEK GRANULOWANY
VEGETA MAGA
SMACZNEGO !
PYSZNIE WYGLĄDAJĄ - I PEWNIE TEŻ TAK SMAKUJĄ - PRZYJMĘ ZAPROSZENIE NA OBIADEK!! :)
OdpowiedzUsuńNie ukrywam, że obiadek był obłędnie pyszny :)
OdpowiedzUsuńCZEKAM NA WIĘCEJ!! ZDJĘCIE B.APETYCZNE!! :)
OdpowiedzUsuń