piątek, 14 marca 2014

Spaghetti bolognese na ryżu ? I to na jakim….




         Kochani, jako że kuchnia nie należy do moich ukochanych miejsc – spędzania wolnego czasu ;], to jednak zawsze się tam znajduję :]


Wczoraj, postanowiłam zrobić coś innego, może dla niektórych z Was to standard – dla mnie nie. To było moje pierwsze w życiu spaghetti na ryżu. I to na jakim ryżu!

Ryż, jak ryż – każdy by mógł tak rzec – ale jednak ten ryż, nie należy do standardowych.
Delikatność smaku, brak sklejających się ziarenek – przyczynił się do pełnego brzuszka każdego z domowników.

Nie będę Was zanudzała opisem –jak go ugotować – bo to wiemy prawda?



Sos, który użyłam do spaghetti – to sos, który otrzymałam od portalu prekursorki.pl – recenzja wspólna ma dwie korzyści. Gdyż połączenie tych produktów – to NIEBO W GĘBIE !
Fix spaghetti bolognese jest delikatny, smaczny, przyprawiony w taki sposób, iż nie ma potrzeby aby doprawiać coś po swojemu ;]. Ładnie rozpuszcza się na patelni – w połączeniu z mięskiem cudownie i smacznie się prezentuje.



A RYŻ ?
Smak ? Ja ( My ) wyczuwamy inność tego ryżu. Nie jestem zawodowym kucharzem – to też nie opiszę Wam właściwości smakowych tak cudownie jak to czynią profesjonaliści. Ale ta „inność” – jest bardzo smaczna, prawdę mówiąc chciałam zrobić gołąbki – ale teraz się cieszę, że został zjedzony pod inną postacią  - bo moje gołąbki …
Myślę, że mogłyby  odfrunąć  z talerza!



A wiecie, że ryż jest uznawany za symbol bogactwa, czystości i … [ uwaga ] – nieśmiertelności?
No to jeśli wierzycie w te słowa powyżej, – nie pozostaje Wam nic innego do wyboru jak opychać się ryżem do końca swoich dni ;]


A Ja Wam to ułatwię, w taki naturalny sposób – kierując Was na stronę
KONESER ZDROWIA gdzie znajdziecie nie tylko „cudowny” ryż, ale również wiele, wiele innych smakowitości, oraz ciekawe przepisy i porady !
Ps. Pamiętacie smaczny rzepakowy olej ? [ ten ] – on również znajduje się
w asortymencie SKLEPU.

Dziękuję Pani Elżbiecie, za te smaczne produkty, które będą częstym gościem
w moim domu :]
http://koneser-zdrowia.pl/ 

26 komentarzy:

  1. Matko Święta, spaghetti na ryżu? Pierwsze słyszę takie połączenie. Ja jestem fanką standardowego, z makaronem spaghetti z serem mozarella oraz kukurydzą <3 (polecam!).
    Ale takiego zestawu jeszcze nigdy nie próbowałam i kto wie... może kiedyś się skuszę ;).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To nie ukrywam , że był mój pierwszy raz....
      Coś dużo tych pierwszych razy na blogu przeżywam :]
      I cóż więcej mogę napisać?
      Wspaniałe produkty od KONESERA ZDROWIA - WARTO O TYM WIEDZIEĆ!

      Usuń
  2. muszę zrobić takie spaghetti :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. POLECAM WIOLCIU!
      Obyś tylko na dobre mięcho trafiła - bo smak może zepsuć tylko mięcho!

      Usuń
  3. Lubię ryż, a najbardziej ryż nie zwykły , ten mi się podoba :) a o leju nie da się zapomnieć :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fantastycznie, że olej utkwił w głowie - niech dowie się o nim cały internet i niech świat się DOWIE! :)

      Usuń
  4. Ja też nie przepadam za spędzaniem wolnego czasu w kuchni, ale co zrobić czasem trzeba:)Ryż ugotować potrafię, choć nic po za gołąbkiem i pomidorówką z niego nie wyczaruję.Ale dobrze wiedzieć,że te sosy są jednak smaczne, zawsze przechodziłam kolo nich ale nigdy nie kupiłam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sos smaczny, smaczny - ale musisz mi uwierzyć w jedno.
      Wszystko zależy co będziemy sosem dekorować - zwykły ryż inaczej będzie smakował - ten jest wyjątkowy :) A co do pobytu w kuchni - Ewelinko, my to już ten "czas" kiedy męża trzeba nakarmić, i dzieci również ;))

      Usuń
    2. Dokładnie , to już ten czas.Dlatego robię też próby z pieczeniem, bo w końcu czas ucieka jak szalony , nawet nie wiadomo kiedy i okaże się,że zostaniemy babciami , a wiadomo - babcia która nie piecze to nie babcia:)

      Usuń
  5. Fakt, ciekawie to wymyśliłaś. Ale pierwszy raz zawsze musi kiedyś nastąpić. Bardzo często w ten właśnie sposób powstają fantastyczne przepisy kulinarne. A co do ryżu to uważam, że basmati jest dokonały.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co racja to racja, czasem przez zwykły " wymyślny przepis" - może powstać coś bardzo fajnego :) A codo ryżu - jestem jego fanką :)

      Usuń
  6. Moja mama lubi takie połączenia ;-) często robi leczo i właśnie z ryżem :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie również lubią leczo - tylko Zebra nie :]

      Usuń
  7. Moja mama jest fanka takich połączeń :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Inspiracja, inspirację pogania. Dla nas to też coś nowego. Ale najbardziej cieszymy się, ze ryż jest pycha. My jemy nawet sam ryż na śniadanko, jest taki aromatyczny .... Troszkę masełka klarowanego i cynamomu. Mniam, mniam. Mamy kolejne wyzwanie, alez kreatywność :-) Dziekujemy :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak coś jest dobre - to kreatywność się z Zebry po prostu wylewa :)

      Usuń
  9. Uwielbiam ten sos i spagetti z nim ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mama robi często takie dania z ryżem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to bardzo dobrze - czyli zdrowo Was odżywia! :)

      Usuń
  11. spaghetti na ryżu, nigdy nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To czas najwyższy spróbować Kochaniutka :*:)

      Usuń
  12. spoghetti na ryżu? musiało byc smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

*Please do not paste links to blogs* Dziewczyny nie wklejajcie co komentarz linków do waszych blogów - potrafię was znaleźć. :)

Włączona funkcja moderowania komentarzy pozwoli na zachowanie miłej atmosfery w tej sferze sieci.
Z uwagi na słaby zasób słów niektórych niewyżytych jednostek, ta funkcja będzie sprawdzała się rewelacyjnie. :)
* CZYTASZ? SKOMENTUJ - NIE CZYTASZ - NIE KOMENTUJ *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...