Kochani,
jako że kuchnia nie należy do moich ukochanych miejsc – spędzania wolnego czasu
;], to jednak zawsze się tam znajduję :]
Wczoraj,
postanowiłam zrobić coś innego, może dla niektórych z Was to standard – dla mnie
nie. To było moje pierwsze w życiu spaghetti na ryżu. I to na jakim ryżu!
Ryż,
jak ryż – każdy by mógł tak rzec – ale jednak ten ryż, nie należy do
standardowych.
Delikatność
smaku, brak sklejających się ziarenek – przyczynił się do pełnego brzuszka
każdego z domowników.
Nie
będę Was zanudzała opisem –jak go ugotować – bo to wiemy prawda?
Sos,
który użyłam do spaghetti – to sos, który otrzymałam od portalu prekursorki.pl –
recenzja wspólna ma dwie korzyści. Gdyż połączenie tych produktów – to NIEBO W
GĘBIE !
Fix
spaghetti bolognese jest delikatny, smaczny, przyprawiony w taki sposób, iż nie
ma potrzeby aby doprawiać coś po swojemu ;]. Ładnie rozpuszcza się na patelni –
w połączeniu z mięskiem cudownie i smacznie się prezentuje.
A RYŻ ?
Smak
? Ja ( My ) wyczuwamy inność tego ryżu. Nie jestem zawodowym kucharzem – to też
nie opiszę Wam właściwości smakowych tak cudownie jak to czynią
profesjonaliści. Ale ta „inność” – jest bardzo smaczna, prawdę mówiąc chciałam
zrobić gołąbki – ale teraz się cieszę, że został zjedzony pod inną
postacią - bo moje gołąbki …
Myślę,
że mogłyby odfrunąć z talerza!
A wiecie, że ryż jest uznawany za symbol bogactwa, czystości i … [ uwaga ] – nieśmiertelności? No to jeśli wierzycie w te słowa powyżej, – nie pozostaje Wam nic innego do wyboru jak opychać się ryżem do końca swoich dni ;]
A Ja Wam to ułatwię, w taki naturalny sposób – kierując Was na stronę
KONESER ZDROWIA – gdzie znajdziecie nie tylko „cudowny” ryż, ale również wiele, wiele innych smakowitości, oraz ciekawe przepisy i porady !
Dziękuję
Pani Elżbiecie, za te smaczne produkty, które będą częstym gościem
w moim domu :]
w moim domu :]
Matko Święta, spaghetti na ryżu? Pierwsze słyszę takie połączenie. Ja jestem fanką standardowego, z makaronem spaghetti z serem mozarella oraz kukurydzą <3 (polecam!).
OdpowiedzUsuńAle takiego zestawu jeszcze nigdy nie próbowałam i kto wie... może kiedyś się skuszę ;).
To nie ukrywam , że był mój pierwszy raz....
UsuńCoś dużo tych pierwszych razy na blogu przeżywam :]
I cóż więcej mogę napisać?
Wspaniałe produkty od KONESERA ZDROWIA - WARTO O TYM WIEDZIEĆ!
muszę zrobić takie spaghetti :)
OdpowiedzUsuńPOLECAM WIOLCIU!
UsuńObyś tylko na dobre mięcho trafiła - bo smak może zepsuć tylko mięcho!
Lubię ryż, a najbardziej ryż nie zwykły , ten mi się podoba :) a o leju nie da się zapomnieć :D
OdpowiedzUsuńFantastycznie, że olej utkwił w głowie - niech dowie się o nim cały internet i niech świat się DOWIE! :)
UsuńJa też nie przepadam za spędzaniem wolnego czasu w kuchni, ale co zrobić czasem trzeba:)Ryż ugotować potrafię, choć nic po za gołąbkiem i pomidorówką z niego nie wyczaruję.Ale dobrze wiedzieć,że te sosy są jednak smaczne, zawsze przechodziłam kolo nich ale nigdy nie kupiłam:)
OdpowiedzUsuńSos smaczny, smaczny - ale musisz mi uwierzyć w jedno.
UsuńWszystko zależy co będziemy sosem dekorować - zwykły ryż inaczej będzie smakował - ten jest wyjątkowy :) A co do pobytu w kuchni - Ewelinko, my to już ten "czas" kiedy męża trzeba nakarmić, i dzieci również ;))
Dokładnie , to już ten czas.Dlatego robię też próby z pieczeniem, bo w końcu czas ucieka jak szalony , nawet nie wiadomo kiedy i okaże się,że zostaniemy babciami , a wiadomo - babcia która nie piecze to nie babcia:)
UsuńFakt, ciekawie to wymyśliłaś. Ale pierwszy raz zawsze musi kiedyś nastąpić. Bardzo często w ten właśnie sposób powstają fantastyczne przepisy kulinarne. A co do ryżu to uważam, że basmati jest dokonały.
OdpowiedzUsuńCo racja to racja, czasem przez zwykły " wymyślny przepis" - może powstać coś bardzo fajnego :) A codo ryżu - jestem jego fanką :)
UsuńMoja mama lubi takie połączenia ;-) często robi leczo i właśnie z ryżem :-)
OdpowiedzUsuńU mnie również lubią leczo - tylko Zebra nie :]
UsuńMoja mama jest fanka takich połączeń :-)
OdpowiedzUsuńA Ty nie ? ;]
UsuńInspiracja, inspirację pogania. Dla nas to też coś nowego. Ale najbardziej cieszymy się, ze ryż jest pycha. My jemy nawet sam ryż na śniadanko, jest taki aromatyczny .... Troszkę masełka klarowanego i cynamomu. Mniam, mniam. Mamy kolejne wyzwanie, alez kreatywność :-) Dziekujemy :-)
OdpowiedzUsuńJak coś jest dobre - to kreatywność się z Zebry po prostu wylewa :)
UsuńSuper połączenie.
OdpowiedzUsuńSmaczne! :D
UsuńUwielbiam ten sos i spagetti z nim ;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMama robi często takie dania z ryżem :)
OdpowiedzUsuńNo to bardzo dobrze - czyli zdrowo Was odżywia! :)
Usuńspaghetti na ryżu, nigdy nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńTo czas najwyższy spróbować Kochaniutka :*:)
Usuńspoghetti na ryżu? musiało byc smakowicie :)
OdpowiedzUsuń