sobota, 1 marca 2014

Zdrowe śniadanie z ekologicznymi "węgierkami" ?



Bardzo lubię powidła śliwkowe, a te …

powidła śliwkowe

- Są po prostu pyszne!
Symbio – stworzyło takie powidła, że „mucha nie siada!”.
Moje dzisiejsze śniadanko, prezentuje się właśnie tak.



Powidła śliwkowe,  od zawsze były stałym mieszkańcem naszego domu. Ja jako jedyna, najczęściej je zjadam.
Bardzo lubię śliwki węgierki – będąc na wsi u dziadka, zawsze godziny spędzałam w sadzie ( na drzewach ) – opychając się śliwkami.
Powidła, które Wam prezentuję mają niesamowity smak. Nie są „ bardzo słodkie” –  co przyciąga mnie do nich jeszcze bardziej.
Wiecie, że śliwki mają dużą zawartość serotoniny ? – To chyba już wszystko jasne, dlaczego Zebra w literkach zazwyczaj jest wesoła :D
ekoligiczne powidła śliwkowe

Powidła Symbio można wykorzystać na wiele sposobów, jednak Ja, najbardziej doceniam smak, kiedy smaruję nimi bułeczki. Do tego robię gorące kakao – i gwarantowane „ Niebo w gębie”.


Czy Wy lubicie takie śliwkowe poranki ? Czy jednak stawiacie na produkty innego typu? Osobiście nie lubię płatków owsianych z mlekiem – choć mam świadomość, że są zdrowe. Ale czy szkodzę sobie, pełnoziarnistą świeżą chrupiącą bułeczką i bardzo smakowitymi śliwkowymi powidłami ?
Raczej nie…
W końcu smak i zapach tych powideł zniewalają – a Zebra chyba lubi być zniewolona – na dodatek PYSZNIE :]





Polecam! Szczerze polecam! Nie tylko dlatego, że lubię powidła – ale dlatego, że są naprawdę smaczne [ BEZ KONSERWANTÓW,SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW ]. A przy okazji – fajnie dostać zastrzyk serotoniny prawda? :D

http://www.symbio.pl/
________________________________

Powidła ślwkowe Symbio wyróżniają się specyficznym smakiem, ponieważ do ich produkcji używane są tylko dojrzałe śliwki węgierki. Śliwki odznaczają się dużą zawartością serotoniny, tzw. „hormonu szczęścia”, a także tryptofanu. W powidłach ze względu na dużą koncentrację śliwek, zawartość serotoniny jest jeszcze większa.
Ekologiczny
Bez sztucznych: konserwantów, aromatów i barwników
Pojemność: 240g
Skład: śliwki węgierki ekologiczne, cukier trzcinowy ekologiczny

45 komentarzy:

  1. ja też bardzo lubię powidła śliwkowe ;) moja babcia robi je bezkonkurencyjne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też lubię ,a ta firma ma pyszne dżemy to myślę że powidła tez by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam śliwkową konfiturę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszne śniadanko ;)!

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pyszności!Uwielbiam powidła śliwkowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja dopiero kawę piję a Ty już post zrobiłaś:) Powidełka lubię,bardzo lubię.Hi, na drzewa wspinam się po śliwki do tej pory .Co prawda węgierki rosną (u sąsiadki) ale jest ich jak na lekarstwo za to ma piękną śliwkę z tymi małymi czerwonymi, i tak ładnie stoi na granicy naszych "posesji". Śliweczki też pycha, drzewko rozłożyste i może nie tyle powidełka co kompociki ale wychodzą pyszne.Płatki owsiane z klei uwielbiam, ale na sucho:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale mam speeeda co ;))))
      Zazdroszczę Ci łatwego dostępu do śliwek..... U mnie pod blokiem nie ma ani jednej ;)
      A kompocik ze śliwek - ło matko moja.... KOCHAM równie mocno jak POWIDŁA! :)))

      Usuń
  7. ja powidła jem bardzo rzadko :) ale chyba sie skusze w najblizszym czasie;) zapraszam do mnie;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skuś się skuś! :) Warto!
      Dziękuję za zaproszenie, zjem obiad i już pędzę do CB :)

      Usuń
  8. Osobiście nie przepadam za powidłami,ale te z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że te powidła Twoje kubki smakowe z przyjemnością by zaakceptowały :)

      Usuń
  9. Ja też lubię śliwkowe, poza tym często wykorzystuje do ciast i wafli.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak dokładnie Ja również w taki sposób wykorzystuję - z tym, że najlepiej mi na bułeczce smakuje :)

      Usuń
  10. nigdy nie jadłam powideł :) a śliwki to lubie tylko takie prosto z drzewa świeże, w jakichś jogurtach, dżemach i innych produktach nie lubię jakoś sliwek :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę nigdy nie jadłaś powideł? Czy może jadłaś ale smaku nie pamiętasz ? :]

      Usuń
  11. ta bułka wygląda tak smakowicie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A z tymi powidłami to w ogóle.... PYSZNOŚĆ!

      Usuń
  12. Wszystko jest dobrze udostępnione :) Już wpisałam Ciebie na listę :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ach zjadłabym ja miałam konfitury od nich na warsztaty w przedszkolu dzieciaki wyjadały łyżkami ze słoików tak im samokowały

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wierzę, że dzieciaki wyjadały :D - Bo sama to czynię :)

      Usuń
  14. Ja uwielbiam naleśniki z powidłami śliwkowymi, szczególnie takie jakie robiła moja babcia, pyszności :) Tych powideł akurat nigdy nie próbowałam, ale wygladają zachęcająco, zwłaszcza, że są ekologiczne.

    OdpowiedzUsuń
  15. nie przepadam jakoś za powidłami śliwkowymi, choć śliwki lubię jeść

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja za to bardzo ale to bardzo lubię śliwki pod różną postacią :)

      Usuń
  16. ale mi smaka narobiłaś :P

    OdpowiedzUsuń
  17. nie przepadam za powidłami :)

    OdpowiedzUsuń
  18. moja teściowa robi pyszne powidła :D i to ekologiczne :)

    OdpowiedzUsuń
  19. ja uwielbiam powidła też na chlebie, tylko że wcześniej smaruje twarożkiem i na to powidła :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Świetne, jak mam od nich dwa pyszne dżemy :)

    OdpowiedzUsuń
  21. mam je w lodówce są pycha......

    OdpowiedzUsuń

*Please do not paste links to blogs* Dziewczyny nie wklejajcie co komentarz linków do waszych blogów - potrafię was znaleźć. :)

Włączona funkcja moderowania komentarzy pozwoli na zachowanie miłej atmosfery w tej sferze sieci.
Z uwagi na słaby zasób słów niektórych niewyżytych jednostek, ta funkcja będzie sprawdzała się rewelacyjnie. :)
* CZYTASZ? SKOMENTUJ - NIE CZYTASZ - NIE KOMENTUJ *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...